Koulukadun Minigolf

Seura­toiminta

Koulukadun Minigolf Seuratoiminta ManseRG 17 1024x684

Ratagolf kilpalajina

Ratagolfissa kilpaillaan neljällä eri alustalla. Kilpailualustat ovat huopa, eterniitti, betoni ja MOS eli minigolf open standard. Koulukadulta löydät kolme ensin mainittua. Tutustu Koulukadun ratoihin täältä.

Ratagolf on keskittymistä ja rautaisia hermoja vaativa laji. Suuria fyysisiä vaatimuksia ei ole ja esimerkiksi huippupelaajien ikäjakauma on suuri verrattuna moneen muuhun lajiin. Kehittyminen on mahdollista myös varttuneemmalla iällä.

Ratagolf Suomessa ja maailmalla

Ratagolfissa järjestetään sekä kansallisia että kansainvälisiä kilpailuja. Varsinainen pääkilpailukausi ajoittuu kesäaikaan, mutta lajin kilpapelaajat pelaavat myös talvisin myös sisähalleissa pelattavia kilpailuja. Tällä hetkellä kilpavaatimukset täyttävät kilparadat löytyvät Tampereelta ja Porista. Kesän kilpailukalenteri vaihtelee jonkin verran vuosittain kymmenien kilparatavaihtoehtojen johdosta.

Yleisessä sarjassa pelataan joka vuosi vaihdellen joko EM- tai MM- kilpailut. Lisäksi arvokisoja järjestetään vuosittain erikseen junioreille (maks. 19 samana vuonna täyttäneet) ja senioreille (45+).

Kilpapelaajan varusteet ja välineet

Minigolfharrastajan varusteisiin kuuluu oma maila, joka yleensä hiukan poikkeaa tavallisesta yleisömailasta. Yksi merkittävä ero on lajia harrastavien mailan lavan lyöntipinnalla käyttämä n. 6–8 mm paksuinen kumi, joka tasoittaa erilaisten pallojen lyöntiin tarvittavan voiman eroa ja helpottaa kierrelyöntejä. Lajin harrastajalla on yleensä myös useita erilaisia palloja käytettäväksi erityyppisissä radoissa radan ominaisuuksiin ja pelaajan lyöntitapaan perustuen. Lajia aloitteleva harrastaja selviää noin 3–7 pallon alkuhankinnalla. Palloja voi harrastajalle kertyä kymmeniä, jopa satoja. Pallot eroavat toisistaan mm. kovuutensa, kimmoisuutensa ja pintakäsittelynsä suhteen. Pidempään pelanneilta harrastajilta saa tarvittaessa neuvoja pallojen hankkimiseen.

Koulukadun Minigolf Seuratoiminta ManseRG 30 1024x684
ManseRG Logo Syvätty.jpg

Miten aloitan harrastuksen?

Tampereella toimivan Manse RG:n toimintaan on helppo tulla mukaan. Pelin perusteet ovat nopeasti opittavissa. Kentällä on usein seuran jäseniä, joiden kanssa voi pelata ja joilta voi saada pelivinkkejä. Yhteyttä voi ottaa esimerkiksi tulemalla Koulukadun kentälle kesäaikaan tai vaikkapa tämän sivuston palautelomakkeen kautta. Kioskin työntekijät ohjaavat mielellään sinut oikean henkilön puheille. Manse RG toivottaa sinut tervetulleeksi mukaan!

Jäsentiedustelulomake

Mikäli kilpapelaaminen ja harrastaminen kiinnostaa, niin täytä oheinen lomake. Olemme sinuun yhteydessä.